Rijbewijskeuring

Om veilig deel te kunnen nemen aan het verkeer is het van belang dat u lichamelijk en mentaal gezond bent. Het CBR beoordeelt daarom aan de hand van een gezondheidsverklaring, welke u zelf invult, of u medisch gezien, voldoende geschikt bent om een voertuig te besturen.

Bij het behalen of verlengen van het rijbewijs kan, afhankelijk van de ingevulde gezondheidsverklaring, het bereiken van de 75-jarige leeftijd of het soort rijbewijs (C en D), het CBR eisen dat u door een arts gekeurd wordt. In eerste instantie is dat een algemene keuring door een arbo- of bedrijfsarts, maar een verwijzing naar een medisch specialist, zoals een oogarts, kan ook tot de mogelijkheden behoren. Het CBR zal daarvoor dan een verwijzing afgeven.

Tot voor kort moest men voor een oogkeuring vrijwel altijd een bezoek aan een ziekenhuis of oogkliniek brengen. Groot nadeel hiervan zijn de wachttijden voor het kunnen maken van een afspraak, u wilt immers snel weten waar u aan toe bent en uw rijbewijs niet laten verlopen. Wachten is n├║ echter niet meer nodig. In samenwerking met de betere optiekzaak bij u in de buurt helpen wij u snel op weg.

Speciaal hiervoor hebben wij oogkeuring.nl opgezet.


Kosten

Wij hebben voor een oogkeuring voor het CBR een speciale pagina opgezet. Hier kunt u alle nodige informatie terugvinden zoals locaties en kosten: www.oogkeuring.nl


Afspraak maken