Okulus hervat reguliere zorg.

Sinds maandag 16 maart 2020 zijn de fundusscreeningen gestaakt in verband met de maatregelen tegen het coronavirus. Nu de algemene reguliere zorg weer langzaam op gang komt is besloten om vanaf maandag 15 juni 2020 de fundusscreening gefaseerd op te starten.


Uw afspraak

Ons team is druk bezig om samen met de huisartsen de screeningsdagen in te plannen op de huisartspraktijken. Wij zullen daarna telefonisch contact op nemen met de patiënten om een afspraak in te plannen voor de oogcontrole (fundusfoto). De patiënten kunnen ook met ons contact opnemen vanaf 15 juni om zelf de afspraak in te laten plannen.

Aanpassingen

Wij willen weer graag de zorg bieden die u van ons gewend bent, waarbij de veiligheid van de patiënt en onze collega’s van groot belang is. Daarom zijn er aanpassingen gedaan aan onze dienstverlening.

Gezondheidscheck

Een dag voorafgaand aan uw afspraak ontvangt u een sms van ons met uw afspraakgegevens. In deze SMS staat ook een link (www.okulus.nl) naar onze website voor een gezondheidscheck. Indien een van de vragen met ja beantwoord wordt, dan adviseren wij dat de patiënt de afspraak annuleert.

Kom alleen en niet te vroeg

Bij voorkeur komt u alleen. Heeft u persoonlijke begeleiding nodig, dan mag u maximaal 1 persoon meenemen. Deze persoon mag géén luchtwegklachten, koorts, hoesten of verkoudheid hebben. Wij vragen u maximaal 10 minuten voor aanvang uw afspraak te komen en na afloop de huisartsenpraktijk weer zo snel mogelijk te verlaten. Zo voorkomen we dat er te veel mensen tegelijkertijd in de huisartsenpraktijk zijn. Er zullen maximaal 3-4 patiënten per uur worden gezien. Hiermee is de kans klein dat patiënten elkaar tegenkomen in de wachtruimte en hebben onze collega’s de tijd om apparatuur, stoelen en tafels te desinfecteren.

Houd 1,5 meter afstand

De wachtruimtes, gangen en zitplaatsen zijn zo ingericht dat u voldoende afstand kunt houden. We geven u bij de afspraak uit voorzorg geen hand. Uw zorgverlener kan niet altijd anderhalve meter afstand houden tijdens uw afspraak of behandeling. Daarover zijn landelijke afspraken gemaakt. Zorgverleners die luchtwegklachten hebben blijven thuis en worden getest op het coronavirus.

Verder blijven de bekende maatregelen gelden

  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en schud geen handen.
  • Was regelmatig uw handen.
  • Hoest en nies in uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes en probeer niet aan uw gezicht te zitten.
02 juni 2020, dinsdag