Fundusfoto’s voor uw patiënten in uw praktijk?

Fundusscreening

De behandeling en begeleiding van patiënten met een chronische aandoening zoals diabetes mellitus vergt veel aandacht van de huisarts/POH. Ons primaire doel is slechtziendheid als gevolg van diabetes mellitus te voorkomen, en ons secundaire doel is u te ontzorgen. Laat ons doen waar we goed in zijn!

Okulus helpt mee om slechtziendheid en blindheid ten gevolge van diabetische retinopathie te voorkomen. Efficiënt en effectief diabetische retinopathie opsporen zonder dat u daar veel werk aan heeft is mogelijk! Okulus is, met goed getraind medisch personeel, specialist op dit gebied. Okulus komt met de funduscamera langs op de huisartsenpraktijk. Voor u én voor uw patiënt wel zo gemakkelijk.


Ontzorgd, maar met volledige controle.

Hoog screeningspercentage

Uit onderzoek is gebleken dat het gemiddelde opkomstpercentage voor de fundusscreening in Nederland slechts 60 procent is. Ónze actieve benaderingswijze, in combinatie met de adequate voorlichting bij elk patiëntencontact, leidt tot een opkomstpercentage van 90 procent.

Ontzorgen huisarts/POH

Een eenmalige doorverwijzing naar Okulus is voldoende. Daarna gaan wij aan de slag en nemen wij u het hele proces rondom de fundusscreening uit handen. Wij benaderen, screenen patiënten en geven hen educatie. Wij koppelen dit binnen 24 uur aan u terug. Ontzorgd, maar met volledige controle. Voorafgaand aan de screening ontvangt u een oproeplijst van ons.

Oogartsen

Oogartsen van Okulus beoordelen de fundusfoto. Onnodig doorverwijzen en onnodige kosten voor een second opinion zijn daarmee overbodig geworden. Specialistische oogzorg in de 1e lijn voor uw patiënten.

Rapportage

Wij snappen dat u snel wilt weten hoe het met uw patiënten gaat. Dat laten wij u binnen 24 uur weten. U ontvangt een edifact bericht, zodat de uitslagen direct in uw HIS worden verwerkt. Een overzichtsrapportage met de belangrijkste gegevens van de fundusscreeningsdag is onderdeel van onze complete service.

Efficiënt en effectief diabetische retinopathie opsporen.
Zo doen wij dat!

Stap 1

Wanneer komen we langs?
Samen met de huisarts/POH worden de screeningsdagen ingepland. Wij komen minimaal vier keer per jaar bij u op locatie. Dit geeft ons de gelegenheid om diabetes de novo patienten tijdig te screenen.

Stap 2

Patiënten aanmelden
U meldt uw diabetes patiënten eenmalig aan via uw eigen KIS. Wij ontvangen de aanvraag en voegen de patiënten toe aan de database van Okulus.

Stap 3

Patiënten oproepen
Wij maken een selectie van uw patiënten die voor de fundusscreening in aanmerking komen en benaderen hen telefonisch voor het maken van een afspraak. Samen met de patiënt zoeken we naar een geschikt tijdstip voor de fundusscreening. Wij communiceren met de patiënten in hun eigen taal en sturen een schriftelijke bevestiging van de afspraak.

Stap 4

Informatie en educatie
Wij grijpen elk patiëntencontact aan om de patiënten uitleg te geven over diabetische retinopathie en de noodzaak van screenen en eventueel tijdige behandeling. Ook hierbij spreken we letterlijk en figuurlijk de taal van de patiënt.

Stap 5

Fundusfoto
Okulus komt met de funduscamera langs op de huisartsenpraktijk. De fundusfoto’s worden gemaakt door getraind medisch personeel. Het gebruik van mydriatica (pupilverwijders) is geminimaliseerd door onze non-mydriatische funduscamera.

Stap 6

Uitslag en rapportage
Alle fundusfoto's worden beoordeeld door oogartsen. Binnen 24 uur ontvangt u de uitslag per edifiact bericht via uw HIS en KIS. Bovendien ontvangt u van ons een overzichtsrapportage.

Kunnen wij u helpen?

Hoe zorgt u ervoor dat al uw diabetes patiënten tijdig oogheelkundig gescreend worden? Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Wij staan klaar voor u om al uw vragen te beantwoorden. U kunt ons bereiken op 085 0 472 470 of stuur ons een mail naar info@okulus.nl

Neem contact op