Wie zijn wij

Okulus helpt mee om slechtziendheid en blindheid ten gevolge van diabetische retinopathie te voorkomen

Efficiënt en effectief diabetische retinopathie opsporen zonder dat u daar veel werk aan heeft, dat kan! Okulus is met goed getraind medisch personeel specialist op dit gebied. Okulus komt met de funduscamera langs op de huisartsenpraktijk. Voor u én voor de patiënt wel zo gemakkelijk.

Onze aanpak

Efficiënt en effectief
diabetische retinopathie opsporen

Efficiënt en effectief diabetische retinopathie opsporen, dat is waar Okulus voor staat. Maar hoe werkt dat?

1. Het vastleggen van screeningdata

Samen met de huisarts/POH worden de screeningsdagen ingepland. Wij komen minimaal vier keer per jaar bij u op locatie. Dit geeft ons de gelegenheid om diabetes de novo patienten tijdig te screenen.

2. Het aanmelden van patiënten

U meldt uw diabetes patiënten eenmalig aan via uw eigen KIS.
Wij ontvangen de aanvraag en voegen de patienten toe aan de database van Okulus.

3. Het oproepen van patiënten

Wij maken een selectie van uw patiënten die voor de fundusscreening in aanmerking komen en maken met hen telefonisch een afspraak voor de fundusscreening. Wij communiceren met de patiënten in hun eigen taal en sturen altijd een schriftelijke bevestiging van de afspraak.

4. Informatie en educatie

Bij elk patientcontact geven wij uitleg over diabetische retinopathie en de noodzaak van de screening. Ook hierbij spreken we letterlijk en figuurlijk de taal van de patient.

5. De Fundusfoto

Okulus komt met de funduscamera langs op de huisartsenpraktijk. De fundusfoto’s worden gemaakt door getraind medisch personeel. Het gebruik van mydriatica (pupilverwijders) is geminimaliseerd door onze non-mydriatische funduscamera.

6. De uitslag

Alle fundusfoto’s worden beoordeeld door oogartsen. Binnen 24 uur ontvangt u de uitslag via uw HIS en KIS. Daarnaast ontvangt u van ons een overzichtsrapportage.

Waarom Okulus?

Ontzorgd maar met volledige controle

Okulus ontzorgt, maar wel met uw volledige controle.

De behandeling en begeleiding van patiënten met een chronische aandoeningen zoals diabetes mellitus vergt veel aandacht van de huisarts/POH. Ons primaire doel is om slechtziendheid door diabetes te voorkomen, maar ons secundaire doel is om u te ontzorgen. Laat ons doen waar we goed in zijn!

Hoog screeningspercentage

Uit onderzoek is gebleken dat het gemiddelde opkomstpercentage in Nederland voor de fundusscreening slechts 60 procent is. De actieve benaderingswijze (telefonisch, bij voorkeur in eigen taal) van Okulus en adequate voorlichting bij elk patiëntencontact (eventueel in eigen taal) leiden tot een opkomstpercentage van 90 procent.

Ontzorgen huisarts/POH

Een eenmalige doorverwijzing naar Okulus is voldoende. Daarna gaan wij aan de slag en nemen u het hele proces rondom de fundusscreening uit handen. Wij benaderen, screenen en geven educatie aan de patienten en koppelen dit binnen 24 uur aan u terug. Ontzorgd, maar met volledige controle.

Geen second-opinion nodig

Oogartsen van Okulus zijn gespecialiseerd in diabetische retinopathie en beoordelen de fundusfoto. Onnodig doorverwijzen en onnodige kosten voor een second opinion zijn daarmee overbodig geworden. Specialistische zorg in de 1e lijn voor uw patiënten.

Rapportage binnen 24 uur

Natuurlijk wilt u snel weten hoe het met uw patiënten gaat. Binnen 24 uur laten we u dat weten via uw HIS en KIS. Een overzichtsrapportage met de belangrijkste gegevens van de fundusscreeningsdag is onderdeel van onze service.

“Door Okulus hoef ik niet meer om te kijken naar de fundusscreening en halen we een maximaal screeningspercentage.”

Parmila Bihari
Praktijkverpleegkundige

“In een oogwenk waren mijn ogen gecontroleerd. Een urenlang bezoek aan de oogarts is nu veranderd in een bliksembezoek aan de huisarts.”

David Rutteman
Diabetespatiënt

“Ik vind het fijn dat er rekening wordt gehouden met mijn culturele achtergrond. Ik kreeg uitgebreid informatie in het Turks over het oogonderzoek.”

Mevr. Ozturk
Diabetespatiënte
Missie en team

Over ons

Okulus helpt mee om slechtziendheid en blindheid ten gevolge van diabetische retinopathie te voorkomen. Dit doen wij door patiënten te screenen op diabetische retinopathie. Waar anderen ophouden, gaan wij alleen net een stukje verder.

Wij doen ook aan empoweren van diabeten. Wij geven online en bij elk patiëntcontact voorlichting, en bij voorkeur in hun eigen taal. Wij helpen mee om risico groepen in kaart te brengen en screenen tijdens grote evenementen. Wij doen wetenschappelijk onderzoek naar diabetische retinopathie. En wij ontwikkelen software-oplossingen om efficiënt en effectief onze hulp aan te bieden. Kunnen wij u helpen?

Oogarts | Medisch directeur

Khalid Allali

Mijn passie ligt in het ontwikkelen van creatieve en technische oplossingen voor snellere toegang tot oogzorg.

Oogarts

Ali al Dulaimi

Hoogwaardige oogzorg bereikbaar maken voor alle patiënten in Nederland.

Oogarts i.o. | Adviesraad

Stephan Belunek

Ik ben enthousiast over de ontwikkelingen binnen Okulus. Als adviseur geef ik mijn mening over de nieuwe concepten van Okulus.

Werken bij Okulus? Of wil jij Okulus helpen?

Laat ons weten hoe jij ons kan helpen aan onze missie.

Lees verder

Onze partners

Contact

Soms is een persoonlijk gesprek fijner

Soms is een persoonlijk gesprek fijner. Dat snappen we. Daarom mag u ons altijd even bellen. Of kom langs voor een kennismakingsgesprek. We zijn gevestigd in Domus Medica in Utrecht, samen met zo'n 35 andere (para)medische organisaties.

Contactformulier